Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Szinhaz szinte ingyen?

2009.03.04. 11:45 Penzgyik

A csaladi koltsegvetes egyik nagy hatranya, hogy idorol idore meg kell huzni a nadragszijat. Ahogy politikusaink mondanak, „reformokra van szukseg”. Eloszor sajnos a szorakozasra forditott koltsegek csokkennek, hiszen enni, tanulni, ruhazkodni kell. De ez nem jelenti azt, hogy teljesen fel kell adni a kultura minden formajat.

Iden tobbet jarunk szinhazba, mint tavaly, megis kevesebbe kerul. Olyan ez, mint a repulogepfoglalasoknal, vannak lastminute-szeru akciok. Volt mar ra pelda, hogy este fel hetkor korbetelefonaltuk a Budapesti szinhazakat, mit adnak, van-e jegyuk es mennyiert. Nem csalodtunk. Igy be lehet jutni toredek-aron olyan sikerdarabokra, ahova tobb ezer forint a belepo, mint a TopDogs, ha az eloadas elott veszed a helyszinen a jegyed. Ha jol emlekszem, kb. 700 Ft volt tavaly igy egy jegy. Az abszolut nyero a Vigszinhaz, ott 300Ft-os a lepcsojegy (kiszenvedem magyar ekezetekkel, hogy ertheto legyen: lépcsőjegy). Ja, es megveheto kultura utalvannyal is, ha a cegedtol esetleg kapsz ilyent.

Mi is az a lépcsőjegy vagy allohely: mindig akadnak olyanok, akik bar megvettek a jegyuket, de nem tudnak elmenni a szinhazba. Ezt kihasznalva nehany ilyen specialis, nagyon olcso jegyet is arulnak a szinhazak. A lenyeg, hogy csak az eloadas elkezdese utan ulhetsz le az uresen marado helyekre. Ha nincs ures hely, akkor a lepcsorol nezed vegig az eloadast. Ez persze kicsit kenyelmetlenebb, viszont sokszor meg jobban is latsz, hiszen nem ul elotted senki. Olcsobb, mint a mozi, igazi kaland az elmeny, es valoban ertekes szorakozas a szinhazi eloadas. Hiaba van valsag, nem muszaj minden este a TV-t nezni.

Vannak olcso es jo kultura tippjeid? Ird meg, kerlek!

Ha ez a cikk erdekelt, esetleg az utazasos-szallaskeresos irasom is jo olvasnivalo lehet.

3 komment

Címkék: tipp kultura olcso

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr80978512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBALAZS · http://eloszto.blog.hu 2009.03.04. 23:26:33

Nehéz kérdés, vannak olyan események ahova "be lehet jutni" de ugye ezek nem a Vígszínházban vannak.
Nagyon érdekes, hogy valóban többet néznek TV-t az emberek azaz tovább butítják a népet a sok szeméttel amit ott sugároznak. Ahogy meg egyre jobban hülyül el a nép, mit várunk pénzügyi téren?

Penzgyik · http://penzgyik.blog.hu 2009.03.07. 22:32:37

@TBALAZS: Szia Balazs, a "be lehet jutni" alatt azt erted, hogy ingyen? Mert persze jobb az ingyen, mint az olcso. Ha tudsz ilyent, ird meg legy szives! Azert amit a Vigszinhazban nyujtanak 300Ft-ert, szerintem meg mindig nagyon megeri, meg akkor is, ha a ruhatarert kulon 100Ft-ot is hozza kell szamolni. :)

TBALAZS · http://eloszto.blog.hu 2009.03.08. 23:27:18

Szia,

Én csak olyanról tudok, hogy a szabadtéri előadások mondjuk úgy elérhetők ingyen is. De a Vígszínházas 300 ft-os jegy valóban tetszetős.

Üdv

B
süti beállítások módosítása