Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Megvedjuk a hiteleseket, de mi lesz a befektetokkel?

2009.02.04. 12:45 Penzgyik

Gyerekcipoben a blog, es maris olvasokat fogok vesziteni. Merthogy ugy gondolom nagy reszetek tobb hitellel rendelkezik, mint befektetessel. Es keveslitek, amit ertetek tesz kormany meg a MNB, meg a bankotok. Sot, haragudtok rajuk. Es aggodtok, mennyit gyongul tovabb a forint.

En meg itt vagyok, a masik szurkolotaborban. Nem fogyasztottam az elmult evekben. Tanultam, utaztam, szorakoztam, de sohasem hitelbol. Nem vettem lakast, autot hitelre, es azt hiszem a legdragabb targyi tulajdonom erteke nem haladja meg a 200ezer forintot. De befektetek. Es mint ilyen, sajnos idorol idore bukok is. A tavaly november nagyon brutalis volt: eloszor a reszvenyek, aztan a kotvenyek. Nem aludtam tul jol.

Es amig az allam minden fontos embere igyekezettt biztositani arrol a devizahiteleseket, hogy ha gyengul a forint, akkor valamit kitalalnak, addig nekem senki sem rohant, hogy vedo kezet nyujtson. "Hisz befektetett, es amikor befektetett, vallalta annak a kockazatat, hogy veszithet rajta" - mondtak. De miert kell segiteni annak, aki tovabb nyujtozkodott, mint a takaroja ert (vagyis hitelt vett fel)? Es miert nem kell segiteni annak, aki a sajat penzet fektette be szerencsetlenul? Olyan erzesem van neha, hogy az allam a magahoz hasonlok problemait jobban aterzi, hiszen befektetesei tudtommal nem voltak tavaly osszel, (deviza)adossagai viszont annal inkabb.

Kivancsi lennek, olyan allam letezik-e, amely a befektetesei hozamabol segiti az allampolgarait, es nemcsak a felvett hiteleibol es a beszedett adokbol finanszirozza tevekenyseget? Vajon az ilyen allamban segitik a befektetoket ha megegetik magukat, es azt mondjak a hiteleseknek ha nem birjak a torlesztest, hogy: „vallaltad annak kockazatat a hitelszerzodesben, hogy az arfolyamok el fognak mozdulni, es neked magasabb torlesztoreszleted lesz. Ha nem tudsz fizetni, add el a lakasod, es berelj magadnak egy kisebbet.”  Szerintetek elkepzelheto lenne mondjuk egy olyan parlamenti dontes, hogy minden allami bevetel 1 szazalekat azonnal befektetik, es ez segiti a befekteto allampolgarok penzenek vedelmet? Eleg kidolgozatlan az otlet, inkabb vitaindito. Hatha vegre valakit rabirok, hogy kommenteljen itt. Velemeny?

1 komment · 1 trackback

Címkék: bank hitel befektetes

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr55920897

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Oszd el és uralkodj! 2009.03.11. 18:52:59

Mentőöv a hazai lakáshiteleseknekAz állam átmeneti időre garanciavállalással (készfizető kezességgel) segíti azokat, akik lakáshitelt vettek fel, majd a válság miatt, önhibájukon kívül, elvesztették munkahelyüket.A könnyítást azok kérhetik a bankjuknál, a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manci007 2009.03.22. 20:34:09

jól látod, főleg, ha látod azt is, hogy a betétes pénzét helyezi kia bank, a hitelkamatból fizeti a betéti kamatot, a visszafizetett hitelből a betétet. Amikor az állam az adósokat támogatja, azt a betétesek (vagy az adózók) terhére teszi.
süti beállítások módosítása