Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Vonattal olcsobban?

2009.03.30. 12:15 Penzgyik

Szerintem nagyon sokan nem hasznaljak ki a vonattal utazas kedvezmenyeit. Azt mar legutobb irtam, hogy annak, aki nem utazik gyakran, megeri atgondolni, vegyen-e autot, vagy inkabb tomegkozlekedjen. De a vonatozas eseten is erdemes egy kicsit bele melyedni, hogyan lehet akar felaron is utazni.

Ime nehany tipp:

Gondolom, akik gyakran utaznak, azok mar kiszamoltak, hogy mikor eri meg Start-kartyat venniuk. A borsos eves dij 35.000 Ft, de ha valaki 200km-es utvonalon, havonta 2-szer utazik, az mar boven olcsobban jon ki.

A kevesbe gyakran utazoknak en a sajat modszerunket ajanlom: vegyunk Hungary cardot! Ez egy olyan kartya, amivel egy evben tobb utazast is felaron tehetunk meg, es az ara 7000 Ft korul van. Igy mar 2-3 utazas soran megterul az ara, arrol nem is beszelve, hogy nehany videki nagyvarosban a helyi jaratokra is van kedvezmenye, es rengeteg muzeumba, furdokbe is kedvezmenyesen vagy ingyen lehet vele bemenni, nemcsak kulfoldi turistaknak.

Ha csaladdal utazunk, figyeljunk ra, hogy a MAV-nak vannak sajat kedvezmenyei is, pl. csaladoknak 33%, nagycsaladosoknak 90%! Nezd meg oket, es a tobbi kedvezmenyt ezen a linken. Jo tudni, hogy a magyar jogszabalyok alapjan, ha az allando lakcimed es a munkaelyed masik varosban van, akkor a munkaltatod koteles megteriteni a „hazautazas” majd 90%-at.

Kulfoldi vonatutaknal erdemes ugyancsak a kedvezmenyeket atbogaraszni. Diakoknak, nemzetkozi diakigazolvannyal nagyon jo ajanlatok vannak. Egy ismerosom viszont az alabbit alkalmazta: kulon jegyet vett a magyar szakaszra, majd a hataron leszallt, ott vette meg a nemzetkozi jegyet, es a kovetkezo vonattal ment tovabb. A fo oka erre az volt, hogy nem kellett a magyar szakaszra a nemzetkozi, magasabb aru dijat kifizetnie, es ezreket sporolt vele. Nem tudom, ez meg igy van-e, de ha utazol, nezd meg ezt a bejegyzesem, hasznos lehet a penzvaltashoz.

Ha pedig a jegyvasarlas miatti sorbanallas miatt aggodsz, akkor jo hirem van, mar lehet online jegyet venni, leiras itt, en mar kiprobaltan, jol mukodik. Es ha az intercity vonattal akarsz menni, akkor javaslom, hogy most szerdan (aprilis 1.) tedd meg, mivel minden honap elso szerdajan IC potjegy nelkul utazhatsz!

Jol jonnenek egyeb vonatos tippek is, ugyhogy kerlek ird le ha van ilyen a tarsolyodban!
Ha pedig olcso szallast keresel ott, ahova utazol, ajanlom az alabbi bejegyzesem.

Szólj hozzá!

Címkék: tipp utazas olcso

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr851034908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása