Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Hol valtsak penzt?

2009.02.18. 11:45 Penzgyik

A forint meg az euro meg a tobbiek. Legtobben csak a nyaralas miatt valtanak penzt, de talan mostanaban neked is eszedbe jutott, ha ennyire gyengul a forint, erdemes lenne atvaltani eurora. Vagy meg mindig van egy kis dollar a nyaralasbol, ezert most visszavaltanad forintra. En havonta kb. egyszer valtok penzt, lassuk, mik a tapasztalataim.

1. Bankoknal: ha banknal valtasz, termeszetesen az a legbiztonsagosabb. Azt vettem eszre, hogy az elmult fel evben oriasira nyitottak az eladasi es a veteli arfolyamok kulonbseget, mivel napon belul is sokat mozog a forint arfolyama. Regebben ha kulfoldi devizat kellett valtanom, egyszeruen atutaltam a forint-szamlamra. Ennek a fo oka, hogy altalaban 2 arfolyot tartanak nyilvan: valuta, es devizaarfolyamot. A devizaarfolyamok altalaban kedvezobbek. Ha nagyobb osszeget valtasz be, lehet, hogy megeri nyitni egy banknal egy devizaszamlat, es atvaltani a penzedet egy belso atutalassal a valutaszamladra. Az arfolyamokra talan a legjobb, ha ranezel eco.hu-n. En ugy vettem eszre, hogy tavaly az OTP es az MKB eleg jol valtott, a Citi-nel es a  Budapest Banknal viszont  ritkan lattam jo ajanlatot.

2. Penzvaltoknal: Ujabban a penzvaltokkal probalkozom. Ha hirtelen ugrik a forint-arfolyam, gyorsan ott lehet lenni, es valtani. Pesten a Vaci utca az egyik legjobb hely, mivel nagy a verseny. Ha legalabb 500-1000 euro korul valtasz, erdemes egyedi arfolyamot adni. Ekkora osszeg eseten en 3-4 helyre mindig benezek. A legtobb helyen a „fonok” nem ul a penzvalto fulkeben, akkor varhato, hogy jo arfolyamot kapsz, ha ot is felhivjak. A masik, ha ugy latod, hogy az arfolyam felfele megy, akkor ne valts hetvegen. A penzvaltok egy-egy bankkal vannak kapcsolatban, igy hetvegere elviszik a penzt, es egy bizonyos szint fele/ala nem nagyon mennek. Hetfon pedig kitisztul a kep, es altalaban ujra kisebb a veteli es az eladasi arfolyam kulonbsege. Penzvaltokat itt talasz. Az a tapasztalatom, hogy ritka, hogy valaki mindig a legjobb arfolyamot adja, vegig kell kerdezni oket minden alkalommal. Meg egy tipp: ha nalad van a penz, akkor altalaban jobb ajanlatot adnak (altalaban megkerdezik: itt van a penz?), de persze ez nem jeleni azt, hogy ott is kell valtanod, lehet, hogy egy sarokkal odebb kell menni, mert ha 10 percen belul visszamesz, ugyanugy elni fog az ajanlat.

3. Utcan: na, ezt meg nem probaltam. De annyi hirt hall rola az ember, hogy becsapjak az utcan valtokat, hogy ezt inkabb masokra hagyom. 

4. Mas otletek: termeszetesen a legjobb, ha ismerosnek pont annyi valuta kell mint amennyit te is valtani szeretnel, igy kozeparfolyamon at tudjatok valtani, es mindenki jol jar. Ennek egy tovabbfejlesztett valtozata a Penzmag nevu honlap. Itt mar tettem ajanlatot, es hirdettem is, de nem sok eredmennyel. Egy kicsit nekem a biztonsaggal itt is bajom van,  de ha veletlenul osszejon egy uzlet, megosztom majd a tapasztalatokat.

Addig is, ha van meg tipped, hogyan erdemes valutat valtani, irj ide. Ha pedig eurora van szukseged, akkor a e-mail cimemre, mert nekem a jovedelmem egy resze euro, igy sokszor kell forintot vennem euroert. Na meg is van az otodik tipp: hirdesd a blogodon, ha valtani akarsz!

4 komment · 2 trackback

Címkék: tipp bank utazas

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr64949136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: fx voodoo2 2017.12.17. 16:33:42

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Trackback: fx voodoo2 2017.12.17. 16:33:09

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apumega 2009.03.07. 22:36:12

penzmag.hu: szkeptikus voltam, de baromi hamar sikerult eladni a maradek zlotyimat, raadasul 2 buszmegallonyival arrebb lakott a vevo.

valojaban szerense kerdese, nekem bejott..

milyen biztonsagra gondolsz? hogy nem ismered a vevot/eladot?

hat ja, en erre akkor nem gondoltam, de tizenvalahanyezer ft-ot kaptam a zlotyiert, azt tudtam hogy a zlotyi nem hamis, a forintot megismerem es forgalmas helyen talalkoztunk :)

mzsombi 2009.10.04. 08:40:13

Újabban láttam Budapesten Correct Change nevű pénzváltóhelyeket, ahol a legutóbb 0,8 Ft-nyi differencia volt az euró vételi és eladási árfolyam között. Érdemes lehet csekkolni.

artart 2010.01.29. 13:41:24

Itt egy gyujtemeny a valtokrol arfolyamokkal:
valutavaltok.hu
A Correct Changet ugyan nem lattam, de nagyon frissek az adataik!

Adekany 2010.09.09. 23:25:34

Ha valutaváltásra adjátok a fejeteket, mindenképpen nézzetek be a www.holvaltsak.hu oldalra. Euro váltás, vagyis az összes valutát az összes váltónál meg fogjátok találni!
süti beállítások módosítása