Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Az EU is oktat csaladi penzugyet?

2009.04.04. 11:45 Penzgyik

Igen. Mar jo ideje irom a blogot, es ilyen atfogo, egyszeruen ertheto osszefoglalojat nem talaltam annak, amit egy csaladi penzugyesnek mindenkepp tudnia illik. Lassuk mit tud!

A honlapon eloszor a fogyasztoi jogaidrol tudhatsz meg tobbet. Ilyen pl. hogyan cimkezik fel a termekeket: "Az egységár az az ár, amelyet a termék egy egységéért vagy csomagjáért kell fizetni. Ez lehet a termék egy kilogrammnyi, liternyi, méternyi, négyzetméternyi, köbméternyi stb. mennyiségéért fizetendõ, Áfá-t és minden más adót és díjat is tartalmazó ára. Az egységárakra különösen akkor figyeljen, ha a természetes mértékegységben mérhetõ termékeket különbözõ méretû kiszerelésekben (doboz, flakon, tubus stb.) hozzák forgalomba."

Kedvenc reszem termeszetesen a penzugyi szolgaltatasokrol szol. Itt lehet olvasni csaladi koltsegvetesrol, megtakaritasokrol, befektetesek fajtairol, hitelekrol, folyoszamlakrol. Nagyon alap informaciok, viszont abszolut ertheto modon.

A fogyasztoi biztonsag resz a termekek, szolgaltatasok biztonsagaval kapcsolatban hivja fel a figyelmet sok aprosagra, amire nem is gondoltunk volna. Pl. tudtad, hogy letezik egy adatbazis az europai veszelyes termekekrol? "A nyilvános részt használhatják a fogyasztók és a termelők is. Itt is megtalálhatunk minden fontos információt, pl.: a veszélyes termékek listáját, vagy az önkéntes termék visszahívások felsorolását"

Es van egy negyedik, tanaroknak szolo resze, ami nyilvan diakok oktatasara szolgal tippekkel. Jo otlet lehet osztalyfonoki orakra, esetleg szuloknek a gyerekek otthoni penzugyi oktatasara.

Ami nekem nagyon tetszik, hogy interaktiv a honlap, a tiszta magyarazatok es a tippek mellett sajat tesztjei is vannak, hogy lasd, jol megertetted, mirol van szo. Csak ajanlani tudom, klikk ide! Keresek meg magyar nyelvu, hasonlo oldalakat, kerlek ird meg nekem, hol talalom oket!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tipp tanulas haztartas

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr951039893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása