Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Mit gondolsz, mire kellett volna gyujtened 20-as, 30-as, 40-es eveidben?

2009.09.16. 12:57 Penzgyik

Erdekes kerdoives felmerest talaltam. Megkerdeztek embereket kulonbozo eletkorokban: Mire gyujtenenek, ha 10 evvel fiatalabbak lennenek? A felteves az, hogy minden ember egyforma. Ha tudni akarod, mire kell most gyujtened, kerdezz meg nalad 10 evvel idosebbeket, mit szeretnenek, mire kellene most penz nekik, es kezdj el arra rendszeresen felretenni.


Nem cifrazom, ime az eredmenyek:

Kerdes: Mire kellett volna gyujtened a 10 evvel ezelott?

20-as eveikben jarok valasza: Utazasra. Kedves tizeneves olvasoim! Kezdjetek el felre rakni penzt utazasra, nemsokara kelleni fog!

30-as eveikben jarok valasza: Lakasra. Kedves 20-asok! Nezzetek utana a lakas-elotakarekossagi lehetosegeknek, vagy rendszeresen rakjatok felre lakasra!

40-es eveikben jarok valasza: Nyugdijra. Kedves 30-asok, ne varjatok meg 10 evet, nyissatok NYESZ szamlat most! Itt egy elrettento video, 40-50 eves emberekrol, akik mar nagyon ketsegbe estek.

Reszletek, es a szerzo konyve angolul itt.

Ha vannak 50-es, 60-as eveikban jaro olvasoim, kernem oket, irjak meg, mire gyujtottek volna 10 evvel ezelott, a fenti felmeres sajnos ezt a korosztalyt nem kerdezte! Persze ne kimeljenek a tobbiek sem, hatha Magyarorszagon kiderul, hogy mas a helyzet.

 

3 komment

Címkék: utazas terv befektetes nyugdij tanulas haztartas

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr361386108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.16. 16:56:44

Én a húszas éveimben járok, és a felmérés alapján elégedett lehetek, utaztam/utazok szerte a világban, amerre csak lehetőségem van, és lakásra gyűjtök. Majd meglátjuk 10 év múlva, hogy jól csináltam e? :)

mzsombi 2009.10.08. 09:25:12

Nagyon hasznosnak találom a blogod. Az egyik bejegyzésben említetted, hogy egészségpénztárba is fizetsz minden hónapban. Esetleg ez is megérhet egy posztot, miért is érdemes. A nyugdíj.előtakarékoskodásról már meggyőztél. Azt hiszem 23 évesen még pont nem késő elkezdeni. :)

Penzgyik · http://penzgyik.blog.hu 2009.10.08. 20:37:38

@s_timcsi: Remelem visszatersz ide 10 ev mulva, es akkor is megosztod, jol csinaltad-e :)

@mzsombi: Koszi a dicseretet, ennek oromere irtam ma is egy bejegyzest. Ezentul minel tobb a komment, annal tobbet irok. Igen, az egeszsegpenztarrol is nagyon hatarozott velemenyem van. Elobb-utobb irok errol is.
süti beállítások módosítása