Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Kinek adod az 1%-od?

2009.02.16. 11:45 Penzgyik

 

Mi sem egyszerubb abbol adni, ami egyebkent sem a zsebedben landol. Ilyen az adod 1% is. Nem egyszeru dontes, mert sokan allnak sorban azert az 1%-ert. Szanhatsz beteg gyerekekre, sportra, allatok vagy a kornyezet vedelmere.

 

Teny,  hogy ebben a blogban olyan temakat gyujtok ossze, amik abban segitenek, hogyan takarits meg tobb penzt, mi a teendo, hogy jobban gazdalkodj meglevo beveteleiddel. De ugy gondolom, a felelos penzgazdalkodasnak resze az is, hogy adni tudj azoknak, akik raszorulnak.


Valaszd ki te is a szamodra legmegfelelobb egyesuletet vagy alapitvanyt a NIOK honlapjan vagy itt. Ne hagyd hogy csak az dontson, kinek van eleg penze reklamozni magat, vagy ami meg rosszabb, ne hagyd, hogy masok dontsenek helyetted a te adodnak arrol a reszerol, amire neked is kozvetlen lehetoseged van!

En olyan szervezeteknek szeretnek iden adni, akik tanitanak. Az oka, hogy en a legjobb befektetesnek a tanulast tartom. Akiknek megtanitasz valamit egesz tovabbi eletukben eselyuk van arra, hogy azt hasznositsak es tovabbadjak. Ez olyan multiplikator hatas, amivel nem tud semmi versenyezni. Ha egy beteg gyermeket meggyogyitanak a penzemen, vagy egy termeszeti kornyezet vedelmerol gondoskodnak, az nagyon jo erzes. Ha viszont ezen a penzen megtanitjak, hogyan lehet gyerekeket gyogyitani, tudatosan elni vagy a termeszetet vedeni, akkor hosszabb tavon sokkal tobbre jutunk.

Bar nem ismerem mindegyik szervezet reszletes tevekenyseget, de a Niok alapjan ugy tunik, jok a celjaik az alabbi szervezeteknek. A megvalositas modjarol sajnos nincs tudomasom. Ha van tapasztalatod veluk kapcsolatban irj lejjebb. Szoval en ebbol a listabol valasztok iden:

1. Tudatos Vasarlok Egyesulete: Azt hiszem nagy baratja lesz a blogom ennek az egyesuletnek. Sok olyan tippet talaltam itt, ami segit a kornyezet, a kozosseg fenntarthato fejlodoseben, es meg az is lehet, hogy sporolni is tudsz vele.

2. Masodik esely alapitvany: Olyan felnotteket tanit, akik raveszik magukat arra, hogy tanulassal probaljanak javitani a helyzetukon. Sajnos eleg keves info van a honlapon.

3. Ok pedig kozgazdaszhallgatokat kepeznek, hogy felelosen gondolkodjanak a tarsadalom es a kornyezet problemairol.

4. A Csemete a kornyezet vedelmere tanit, rengeteg hir is van a honlapjukon.

5. Itt pedig egy gimnazium, amely tehetseges fiatalokat karol fel, es tanit. Nagyon jo a honlapjuk.


Azert azt tudom, hogy sok szervezetnek nincs lehetosege arra, hogy reklamozza magat, ezert ha te is ilyen celert tevekenykedsz, ime meg egy forum, szolj hozza, ird meg, miert nektek erdemes adni azt az 1%-ot. (Nyugodtan irj, barmivel foglalkozik a szervezeted)

2 komment

Címkék: ado tanulas visszaadunk

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr28937687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2009.03.04. 22:06:48

Szerintem a szabadidősport támogatása is egy ezekhez hasonló hasznos dolog.
Egészséges életmódra nevel. Ha azt vesszük ez is tanulás. :)

Penzgyik · http://penzgyik.blog.hu 2009.03.04. 22:18:51

Hatareset, de azt hiszem, meg ez is belefer a koncepcioba. Ha megtanitod az embereket egeszsegesen elni, es azt tovabb is adjak, tamogatasra meltok. Talan majd jovore, ha tudsz egy ilyen egyesuletet ;)
süti beállítások módosítása