Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

A nok hol tanulnak penzzel foglalkozni?

2009.03.06. 11:45 Penzgyik

Marcius 8. Unnepeljuk a noket, lanyokat, anyakat, felesegeket (ki, milyen sorrendben). Arra voltam kivancsi, hogy a magyar neten is egyre szaporodo kimondottan noknek szolo oldalak kozul melyik, mennyire ter ki a nok penzugyekkel kapcsolatos tudasanak bovitesere.



Mert azt minden hivatalos statisztika nelkul meg tudom en is allapitani, hogy Magyarorszagon a csaladi kassza leginkabb a nok kezeben van.

A honlapok csak a tema felszinet kapirgaljak, leginkabb ket fo vonal jelenik meg, a karrier es a vasarlas rovat. Ugy tunik, a haziasszonyok csaladi gazdalkodasrol nem akarnak olvasni, esetleg nincs idejuk ra bokros teendoik kozott. Tobb helyen talalni kalkulatorokat, a naptaraktol a biakalkulatorokig szinte minden van itt, de igazi penzugyi kalkulatorok ritkan.

Pedig temak lennenek. A nok meg inkabb kitettek a gazdasagi es tarsadalmi valtozasoknak, mast ne mondjak, tovabb elnek. Ez, ha figyelembe vesszuk a kisebb keresetuket, a szinglikent, elvalt gyermekes nokent es ozvegykent eltoltott eveket, nem konnyu sorsot, gyakran szegenyseget vetit elore a nyugdijas korra.

Hogy azert ne maradjunk teljesen jo tippek nelkul, ime 2 erdekes cikk, amit talaltam:

Figyelemre melto az EU uj kezdemenyezese, amirol olvastam a Kistigrisklubban, miszerint az uj Europai kampany celja a nemek kozotti berszakadek megszuntetese. Egyebkent ez az egyetlen hely, ahol kulon csoportba gyujtik a penzugyekkel, munkaval kapcsolatos cikkeket.

A Maximanet karrierklubjan ugyancsak van par cikk, ami jo, en a Jogod van a munkahoz! cimut emelnem ki.

Persze a penzugyek nem feltetlenul ferfi- vagy nospecifikusak, de biztosra veszem, hogy ez a kerdeskor is erdekelne a holgytarsadalmat. Ha tudsz jo, noknek szolo penzugyekkel kapcsolatos lapot, kerlek szolj hozza, vagy ird meg nekem!

1 komment

Címkék: nok tanulas elemzek

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr54982499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TBALAZS · http://eloszto.blog.hu 2009.03.09. 00:57:47

Ugye mai hír, hogy még mindig ötödével kevesebbet keresnek a nők mint a férfiak. Ehhez képest valóban ők kezelik a házipénztárat szóval nem lenne hátrány ha többet tudnának Ők is pénzügyeinkről. Azért a férfitársaimnak és nekem is van mit fejlődnöm.
süti beállítások módosítása