Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Lakas, mint hitelre befektetes?

2009.02.28. 12:09 Penzgyik

Tegnap sorozgettem regi jo baratommal egy kis kocsmaban. Sok helyen jart mar a vilagban, sokat latott mar, bar meg csak a 30-as evei kozepen jar. Penzugyekkel foglalkozik, penzugyi kockazatok minimalizalasara vonatkozik a legtobb munkaja. Van dolga mostanaban…Nem az a tipikus egy helyben  ulo tipus. Sok sor elfogyott, es zarorakor ugy dontottek, hogy mi mar ne aludjunk ott, ugyhogy hazakuldtek.

 

Aki ennyi helyre jar a vilagon, mindig az adott varosban, lehetoleg kozponti helyen probal berelni ingatlant. Legutobb Londonban lakott, ahol 2 kulonbozo helyen berelt lakast. Azt mondja, elete legluxusabb lakasat eddig itt berelte. De eddig ebben erezte legrosszabbul magat. Kerdeztem, mi ennek az oka. Azt mondta, hogy mivel o nem sokat van otthon, ezert szamara a legfontosabb, hogy legyen egy kenyelmes hely, ahol jot aludhat. Egy ilyen luxuslakasba jo hazamenni, de ha alszol, ugysem latod, mi van korulotted. Es minden honapban kiadni ra azt a rengeteg penzt, amit masra is kolthetett volna, ami szamara fontosabb, pl. utazasra; de akar megtakaritasra is tob jutott volna.

 

A masik erdekes lakas-koncepcio, amit mondott, hogy a fo gond a lakasvasarlassal, hogy az  eletunk altalaban legnagyobb befektetese, ugy meghozva, hogy nincs tapasztalatunk a kockazatkezelesrol. Tulajdonkeppen, az osszes penzunket egy lapra tesszuk fel. Sot,erre a befektetesre hitelt is felveszunk, ami meg tovabb noveli a kockazatot. A befektetesbol iszonyu nehez rovid tavon kiszallni, es sajnos nem tudjuk, csak spekulalhatunk arra, hogy a kornyek, ahol a lakast vesszuk, 20 ev mulva (is) felkapott hely lesz, meg akkor sem, ha a belvarosban veszunk ingatlant.

 

Azt mondja, ha mar mindenkepp ingatlanba akarunk fektetni, vegyunk ingatlanalapokat, ott legalabb a kockazat el van osztva. Es meg hitelt sem kell felvenni hozza.

Ha erdekel a tema, ezt is nezd meg:

Bereljek, vagy vegyek lakast

Megvedjuk a hiteleseket, de mi lesz a befektetokkel?

1 komment

Címkék: ingatlan befektetes

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr14971367

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Ingatlan befektetés | LouiSe 2009.03.30. 12:31:32

[...]lehet, hiszen ha egy 20MFt-os ingatlan megvásárlásához szükségünk lesz 10MFt hitelre és annak 10 éves futamideje alatt a dupláját fizetjük vissza, a befektetésünk[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LouiSe · http://www.louise.hu 2009.03.29. 19:38:15

Az utolsó előtti bekezdésedben ott a nagy igazság!

Hasonló okok miatt csináltam ezt az Excel kalkulátort (venni, vagy bérelni?): louise.hu/poet/?p=1726
süti beállítások módosítása