Penzgyik - Gyakran ismételt kérdések a pénzről

Mindig kerdezek. Sokszor tudom a valaszt, sokszor csak szeretnem. Ha tobb kommentelom van, surubben irok. De tenyleg! Majd csak figyeld meg :) Kozvetlenul elerhetsz a penzgyik (kukac) yahoo.com -on.

Friss topikok

Linkblog

Címkék

Nem titok, de te vagy a felelos!

Amit itt irok, azt atveheti barmelyik honlap, nem titok. Kerem, hogy azert egy linket az eredetire kuldjon vissza. Engem ugyanis az olvasok motivalnak. Amit itt irok, a sajat szemelyes velemenyem egy-egy gyakran, esetleg ritkan hallott kerdesrol. Nem befektetesi, nem eletviteli tanacsadas. Mindenki azt kezd a maga eletevel amit akar, ha jo, az azert van, mert o ugy csinalta, ha nem, ne fogja ram, mert azt is o csinalta.

Mit tegyunk a Föld óráján?

2009.03.20. 11:45 Penzgyik

Az ausztralok kezdtek, ami nem csoda, mert ott olyan kezzelfoghato hatasai vannak a globalis eghajlati valtozasoknak, mint az orszag egyre nagyobb reszebe belenyulo ozonlyuk, vagy az evrol-evre pusztito bozottuzek. Mig nalunk sokan onkentes arvizi munkasok tavasszal, ott a tuzoltosag egy ilyen „szakma”.

 

Ket evvel ezelott gondoltak egy nagyot Sydneyben es lekapcsoltak a villanyt. Mindenhol, egy teljes orara. Tavaly egyes ausztral varosokban 10% folotti energiamegtakaritast ertek el a tobbi atlagos naphoz kepest az adott oraban, es igy csokkentettek az energiaigenyt, ezaltal felhivva a figyelmet a globalis klimavaltozasra.

 

Itt a hivatalos videoja az esemenynek:

 

 

  

Jonak bizonyult az otlet, es tavaly mar vilagszerte tobb szaz varos csatlakozott. Magyarorszag is reszt vett es reszt vesz a programban. Talan meg nem keso, hogy mindenki terjessze a hirt a sajat varosaban: marcius 28-an, szombaton 8.30-kor kapcsoljuk le a villanyt, huzzuk ki a TV-t, es uljunk ossze egy gyertyafenyes vacsorara. Ha valaki tud egy hazibulit Pesten, ahol gitaroznak, ugyancsak gyertyafeny mellett aznap, irjon nekem egy mailt, jovok. 

Itt van tovabbi olvasnivalo a programokrol.

Itt meg egy magyar video a tavalyi esemenyrol, Budapestrol:

 

 

  

Persze 1-2-10% nem nagy szam, ha energiamegtakaritasrol beszelunk, de az egesz evet tekintjuk es ha egy kicsit belenk ragad az energia-pazarlasra figyeles, akkor szerintem mar sokkal jobb az arany. Szoval, hol lesz az a gitar-buli? Vagy szinhazba mennel inkabb?

1 komment

Címkék: visszaadunk haztartas

A bejegyzés trackback címe:

https://penzgyik.blog.hu/api/trackback/id/tr791006899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2009.03.20. 22:04:00

Hangulatos videó (mármint főleg az angol), jó cél. Szégyellem, de annak ellenére, hogy én szerkesztem a környezetvédelem.lap.hu-t itt hallottam először az eseményről.

A blog pedig végképp bekerült a kedvencek közé!
süti beállítások módosítása